Bezoek ‘t Hof Rozendale op Dag van de landbouw!

Nu zondag  17 september  stelt de familie Jo en Véronique Clarisse - Degrande hun melkveebedrijf open voor iedereen.  Hun doelstelling is in samenwerking met de Landelijke Gilde en KVLV van Wingene informatie te verschaffen over hoe het er aan toe gaat in de hedendaagse melkveehouderij. Dit zal gebeuren door de deuren van het bedrijf open te stellen en ook deskundige uitleg te verschaffen via gidsen en allerlei "wist je datjes". Verder is er animatie voorzien voor zowel jong als oud; springkasteel, schminken, kleurwedstrijd, ... Ook is er mogelijkheid om 's middags te genieten van een lekker bakje frietjes en 's namiddags van een verse pannenkoek. Ook de landbouwers promoten hun producten en kan je genieten van een lekker ijsje van verse hoevemelk. Dus noteer alvast  in je agenda: zondag 17 september 2017 van 10.00 tot 18.00u

Wij en ons bedrijf In 1998 namen Jo en Veronique het ouderlijk bedrijf over van moeder en vader Clarisse. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een gespecialiseerd melkveebedrijf met als neventak vleesvarkens en aardappelen. Recent investeerde het koppel in een nieuwe melkveestal. Een deel van de melk verwerken ze zelf tot yoghurt, boter, platte kaas, pudding,.. . Wie fan is van de korte keten is bij Jo en Veronique aan het juiste adres! In de hoevewinkel verkopen ze niet alleen hun eigen verse producten rechtstreeks aan de consument maar ook groenten, fruit en kazen van collega’s.

 

→ Wat valt er die dag te beleven? Bezoekers krijgen aan de hand van wist-je-datjes een rondleiding van kalfje tot koe. Je kan een kijkje nemen in de nieuwe melkveestal met lig- en loopruimte. Je zal zien dat men dierenwelzijn hier hoog in het vaandel draagt. De koeien worden gemolken in een carrousel, een ronddraaiend platform waar koeien rustig elk om beurt kunnen opstappen en na het melken weer afstappen. Via videobeelden kun je meevolgen hoe zo’n melkcarousel echt werkt. Voor de kids is er leuke animatie voorzien terwijl de ouders na de rondleiding kunnen nagenieten bij een hapje en een drankje.

 

→ Plattelandsklassen Plattelandsklassen vzw voorziet, als landbouweducatieve dienst van Landelijke Gilden, een interactieve stand met materialen rond landbouw- en plattelandseducatie voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs. De eerste 50 leerkrachten krijgen, op vertoon van hun lerarenkaart, een gratis didactisch Wingene pakket rond landbouw, platteland en voeding. 

afbeelding: